ماساژ چی کونگ

بازدید : 5291   |      

چی گونگ ، یک میراث برجسته از چین باستان می باشد وبخش مهمی از طب سنتی چین را تشکیل می دهد. هدف از انجام تمرینات چی گونگ ، پیشگیری و معالجه امراض است و موجب تقویت بدن ، جلوگیری از پیری زودرس و افزایش طول عمرمی گردد. انجام تمرینات بستگی به شرایط ، لوازم ویژه ، جنس وسن و قوای جسمانی و روانی خاصی ندارد. چی گونگ را می توان در همه فصول و در هر نوع آب و هوایی ودر داخل یا خارج منزل و همینطور در حالات مختلف ایستاده ، نشسته، دراز کشیده و یا در حال حرکت انجام داد.
چی گونگ ، فیزیک جسمانی و رشد عقلانی و ارگانهای داخلی را تقویت و باعث تنظیم عکس العمل ارگانهای داخلی شده قوه یادگیری را در افراد افزایش می دهد. با انجام این تمرینات توان فعالیت در افراد شاغل افزایش یافته و خستگی زود رس را رفع مینماید.

جهت رزرو با ما تماس بگیرید
دهکده ماساژ
09155333876 ، 05138475950‬‏

چی کونگ ( چی کانگ) چیست و چه فوایدی دارد

چی کونگ ، میراثی برجسته از چین باستان است که بخش مهمی از طب سنتی چین را تشکیل می دهد و هدف از انجام آن ، پیشگیری و معالجه امراض است . چی کونگ موجب تقویت بدن ، جلوگیری از پیری زودرس و افزایش طول عمرمی گردد . تمرینات  چی کانگ به شرایط ، لوازم ویژه ، جنس و سن و قوای جسمانی و روانی خاصی نیاز ندارد. چی گونگ را می توان در همه فصول و در هر نوع آب و هوایی ودر داخل یا خارج منزل و همینطور در حالات مختلف ایستاده ، نشسته، دراز کشیده و یا در حال حرکت انجام داد. چی گونگ ، فیزیک جسمانی و رشد عقلانی و ارگانهای داخلی را تقویت و باعث تنظیم عکس العمل ارگانهای داخلی شده قوه یادگیری را در افراد افزایش می دهد. با انجام این تمرینات توان فعالیت در افراد شاغل افزایش یافته و خستگی زود رس را رفع می نماید.

انجام تمرینات چی کانگ  برای همسران جوان موجب تقویت قوای روحی و جسمانی آنها گشته و نسل سالمی را برای آنها بوجود می آورد . در طول تاریخ تمرینات چی گونگ مورد تایید و استفاده مکاتب مختلف فلسفی از قبیل : دائوئیست، بودیست، کنفوسیوسیست ، طب سنتی و طریقت ها وهنرهای رزمی قرار گرفته است.

هنر چی گونگ در حیطه پیشگیری و درمان امراض از نظر پزشکی ، این سبک والا نسبت به دیگر معالجات درمانی پزشکی شیوه بی نظیری می باشد. در حال حاضر بیش از صد ها نوع سبک چی گونگ در کشور چین شناسایی شده و از میان آنها تعداد کمی از همه مشهورتر و موثرتر می باشند. مکاتب فوق الذکر با توجه به خصوصیات خویش همه به حفظ سلامتی و افزایش طول عمر توجه خاصی داشته که روش های مختلفی را برای اجرای تمرینات چی گونگ اتخاذ کرده اند و در سه جنبه مشترک هستند:

1- تمرینات متحرک

2- تمرینات ساکن

3- تمرینات ساکن و متحرک

مفهوم چی گونگ

چی به فیزیولوژی بدن ارتباط دارد و متخصصان چی گونگ آن را چی درونی یا چی دان تین که لازمه حیات فرد است می نامند. گونگ : روش بیدار کردن و جاری کردن انرژی چی می باشد . بنابر این چی گونگ یک نوع ورزش انفرادی است که شخص برای تقویت جسم و فکر ، تعادل پیشگیری و درمان بیماری تقویت بنیه و جلوگیری از فرسودگی و پیری زودرس و افزایش طول عمر انجام می دهد.

چی گونگ در ادبیات چین به معنای تنفس یا تمرینات تنفسی می با شد اما درواقع تمرینات صحیح تنفسی معنا می دهد . بنا به نگرش حکمت چین باستان ، پایه و اساس ماده " چی " می باشد و اساتید چی گونگ " چی " را بعنوان الکتریسته ساکن / ماورا قرمز / مغناطیس معنی می کنند . آن یک نوع انرژی بیو زیستی یا انرژی حیاتی در بدن انسان است .

" چی " در چی گونگ فقط به مفهوم دم و بازدم هوا خلاصه نمی شود . بنا به تئوری طب سنتی چین ، " چی " از خون هم مهمتر می باشد در واقع " چی " بعنوان فرمانده خون بوده و آن را هدایت می کند .

معالجه بوسیله چی گونگ درمانی

طب سنتی چین اعتقاد دارد وقتی که انرژی چی راکد و بی حرکت است آن موقع امراض بوجود می آیند. وقتی تمرکز فکر می کنیم گردش جریان خون و انرژی چی افزایش یافته و بهبودی حاصل می گردد. انجام تمرینات چی گونگ انرژی چی را از حالت رکود و بی حرکتی در آورده جریان خون را تسریع کرده و عامل مهمی در افزایش طول عمر می باشد. چی گونگ درمانی به دو طریق عمل می گردد:

1- درمان توسط خود شخص، بیمارانی که با فرا گرفتن تمرینات چی گونگ خودشان را درمان می کنند.

2- درمان توسط درمانگر، بیمارانی که توسط درمانگران یا اساتید چی گونگ که انرژی چی را بسوی آنها می فرستند معالجه می شوند.

افرادی که متخصص در تمرینات چی گونگ هستند معمولا تجربه کرده اند که انجام تمرینات برای تنظیم دستگاه های گوارشی و تنفسی و قلبی و سیستم اعصاب مفید است. همینطور موجب بهبود کیفیت خواب، رفع خستگی، تقویت روحی و جسمی شخص مقاومت فیزیکی و نیروی فعالیت کاری افزایش می دهد. بنابر این بایستی به خاطر داشت که بهبود یافتن امراض به عوامل دیگری از قبیل تداوم تمرینات، تعادل بین استراحت و فعالیت ، خواب ، رژیم غذایی مناسب و پرهیز از کشیدن سیگار و نوشیدن مشروبات الکلی بستگی دارد.

در روزگاران گذشته چی گونگ به عنوان کلید فنا ناپذیری شناخته شده بود. البته این امر غیرممکن و محال است زیرا روند پیری یک امر طبیعی است. چی گونگ هیچ تعهدی به نائل شدن به فنا ناپذیری ندارد که شخص چشمهایش را بسته و عمر خویش را به بطالت بگذراند. بلکه موجب بوجود آوردن تقویت جسم برای جلوگیری از پیری زودرس تقویت هوشیاری در افراد می گردد.

فلسفه یین و یانگ

طب چینی از فلسفه و نگرش چینی سرچشمه می گیرد. در فلسفه چینی انسان خلاصه ای از عالم است و به عالم صغیر مشهور است که با عالم کبیر در ارتباط است. نخستین ذکری که از یین و ینگ شده در کتاب تغییرات ، یی‌چینگ است. برای شناخت جهان بینی چینی نیاز به شناخت فلسفه وجودی ( یانگ و یین) می باشد. در فلسفه چینی " یانگ " به معنای مذکر بودن ، فعالیت، درخشندگی، صعود، سختی می باشد . اصطلاح " یین" به معنای مونث بودن ، عدم فعالیت ، نرمی و انعطاف ، تاریکی و فرود می باشد . وجود تضاد بین شب و روز ، اختلاف روشنایی و تاریکی ، گرما و سرما ، خشکی و رطوبت ، زندگی و مرگ مسائلی هستند که بوسیله فیلسوف شهیر " فوهی " در سی قرن قبل به صورت فرضیه " یانگ و یین " که یکی بدون دیگری وجود ندارد مطرح گردید. این نظریه اساس و پایه " دائو" را تشکیل می دهد.

یک بدن سالم یعنی حالت تعادل کامل بین یانگ و یین. اگر این تعادل بر هم خورد، یعنی " یین " بیشتر از " یانگ " شود یا برعکس، می‌توان با طب سوزنی ، فیتیله گذاری ، اصلاح رژیم غذایی ، مراقبه ، چی‌گونگ ، یا ترکیبی از آنها ، بدن را دوباره به تعادل کامل در آورد. " یین و یانگ " یکدیگر را کامل می‌کنند به یکدیگر وابسته‌اند و همدیگر را در هماهنگی نگه می‌دارند. آنها موج‌ گونه می آیند و می‌روند . آنچه بالا می‌رود باید دوباره پایین بیاید. " یین و یانگ " حرکتی مداوم می‌آفرینند .

بعضی قسمتهای بدن و اندامهای داخلی با یین و بعضی با یانگ انطباق دارند. بخش بالایی بدن مربوط به " یانگ " و بخش پایینی بدن " یین " می باشد .قسمت خارجی اندامهای انتهایی ) یانگ ( و قسمت داخلی آنها ( یین ) است. اندامهای به اصطلاح فو ( کیسه صفرا ، روده کوچک، روده بزرگ، مثانه و معده)  یانگ  و اندام های به اصطلاح زانگ ( کبد، قلب ، ریه ها ، کلیه و طحال ) یین هستند.

خط سیر انرژی

12 مریدین یا کانال اصلی و 8 خط سیر ثانویه در بدن انسان وجود دارد که انرژی " چی " از میان آنها عبور می کند اگر انرژی " چی " ازمیان مریدین ها و خط سیرها به نرمی جریان یابد بدن در حال سلامت خواهد بود و در غیر اینصورت اگر مسیر مسدود باشد شخص دچار بیماری می گردد .

بنا به تئوری طب سنتی چین ، علت اصلی بیماری ، عوامل بیرونی و یا داخلی می باشند . عوامل داخلی به هفت احساس طبقه بندی می گردند که شامل لذت / عصبانیت / غم / فکر بیش از حد / نگران بودن / ترس و اضطراب است که وجود اینها در شخص باعث تغییرات در انرژی چی می گردند و ازین رو روی عملکرد ارگان های مختلف ( اعضای داخلی ) تاثیر می گذارند .

بنا به تحقیقاتی که در طب مدرن انجام شده 50 الی 80% امراض از قبیل فشار خون ، بیماریهای کلیه و کبد و امراض قلبی و سرطان ها همگی بر اساس داشتن استرس بوجود می آیند .عوامل خارجی زا ، بر اساس 4 فصل و 6 نوع تغییرات آب و هوایی بوجود می آیند که عبارتند از :" باد ، سرما ، گرما ، رطوبت ، خشکی ، حرارت است که روی قدرت و مقاومت بدن تاثیر زیادی می گذارند .

امراض بر اساس تغییرات ناگهانی و خیلی زیاد آب و هوایی بوجود می آیند و باعث بوجود آمدن بیماری در شخص می گردد . تمرینات چی گونگ با دیگر روش های درمانی در شرق و غرب متفاوت می باشد. و وابسته به هیچ چیز و یا درمانگر نیست بلکه شخص با آن روش می تواند به خود درمانی بپردازد. مهمترین جنبه چی گونگ این است که تاثیر جانبی مضرر ندارد و در مدت طولانی ممارست می تواند به تقویت بدن و جلوگیری و پیشگیری و حتی بهبود بیماری کمک کند.

چی کونگ و رفع ورم مفاصل

عوامل ورم مفاصل

با وجود آگاهی از چگونگی ایجاد برخی انواع آرتروز ،کماکان نسبت به دلایل ایجاد سایر گونه های آن بی اطلاع می باشیم.در این بخش تلاش خواهد گردید دلایل ممکن و شناخته شده آن جمع بندی و از برخی ایده های طب چینی و چی کونگ در این خصوص کمک بگیریم .

1-    ضعف اندامهای داخلی

بر این نکته واقفیم که وضعیت اندامهای داخلی کاملاً مرتبط با سلامتی مان می باشد.بر طبق نظریه طب چینی ، بدن دارای پنج عضو یین (YIN) می باشد که مهمترین نقش را در سلامتی و طول عمر ایفا می نمایند.این پنج عضو عبارتند از قلب ، کبد ، ریه ها ، کلیه و طحال . هر زمان که هر یک از اعضای مذکور فاقد عملکرد صحیح باشند آنگاه منجر به بیماری و یا حتی مرگ خواهد گردید . هرگاه هر یک از آنان دچار مشکلی گردد سایر اندامها نیز درگیر خواند شد . به عنوان مثال نقرس ورم مفاصل به دلیل عملکرد ناصحیح کبد و کلیه می باشد.

2- ژن معیوب

اخیراً دلایل ایجاد برخی انواع ورم مفاصل به دلیل نقص ژنتیکی که از والدین به ارث برده می شود گزارش گردیده است. بر اساس نظریه طب چینی ژنها عصاره حیات می باشند . این عصاره مسئول تولید هورمون ها بوده که از آن طریق تولید چی می تواند بهبود یابد . هنگامی که جریان چی به سمت مغز هدایت می گردد ، روح برانگیخته می شود . در صورت عملکرد صحیح این فعل و انفعالات ، سیستم ایمنی بدن قوی و شانس بیماری ضعیف خواهد بود. یکی از اهداف اصلی چی کونگ یادگیری چگونگی حفظ و مراقبت از تولید عصاره و در نتیجه تولید موثر چی می باشد.مقدار فراوان چی می تواند جهت تغذیه مغز به آن سمت هدایت می گردد.

3- مفاصل ضعیف

مفاصل ضعیف می تواند به دلایل موروثی و یا کم تحرکی و عدم ورزش کردن ایجاد گردد.بدن انسان ماشینی است زنده بنابراین استفاده هرچه بیشتر از آن سبب می گردد در موقعیت و شرایط بهتری قرار گیرد.طب چینی معتقد است حتی اگر انسان به صورت ارثی دچار ضعف مفاصل باشد ، تقویت آن از طریق تمرینات چی کونگ امکان پذیر می باشد.وقتی تمرین می نمائید نیروی چی از طریق حرکات عضلات و تاندونها به سمت مفاصل جاری می گردد.این عمل سبب تغذیه مفاصل و بازسازی آن می گردد.

4- آسیبها و صدمات

طبق نظریه طب نوین ،بعضی انواع ورم مفاصل به دلیل آسیب هایی است که به مفاصل وارد می گردد. علیرغم اینکه ممکن است آسیب وارد شده جدی نباشد ، لیکن ممکن است تبعات قابل ملاحظه ای به دنبال داشته باشد.آسیب های وارد شده ممکن است بر روی عضلات ، تاندون ها ، رباط ها یا حتی غضروف و استخوان ها اثر بگذارد.هرگاه هرگونه آسیب مفصلی حتی از نوع خفیف آن درمان نگردد ، در این صورت جریان طبیعی نیروی چی در ناحیه صدمه دیده تحت الشعاع قرار می گیرد.در صورت تداوم شرایط عدم توازن نیروی چی می تواند سبب مسائلی همانند ورم مفاصل گردد.

5- سالخوردگی

سالخوردگی همیشه مسبب ایجاد بیماری های فراوانی نظیر ورم مفاصل می گردد.هنگامی که انسان پیر می شود سطح نیروی چی در بدن پایین می باشد.هنگامی که سیستم بدن از میزان نیروی چی مورد نیاز خود محروم می گردد تخریب آن آغاز می گردد.یکی از دلایل اصلی تمرینات چی کونگ آموختن چگونگی کند نمودن فرآیند پیری از طریق باز تولید نیروی چی در بدن می باشد.

6- کمبود نیروی چی

کمبود نیروی چی مسبب بسیاری از مشکلات می گردد.این کمبود می تواند به دلیل افسردگی عاطفی و غمگینی باشد که منجر به حرکت چی به داخل و قرار دادن بدن در وضعیت یین می شود.این موضوع اندامهای  خارجی بدن را از نیروی چی محروم می سازد.وقتی این اتفاق می افتد انسان معمولاً احساس سرما می کند.در صورت تداوم مشکل برای مدتی طولانی ،عضلات و تاندون ها تحت تاثیر کمبود چی قرار می گیرند ومفاصل ضعیف خواهند شد.

کمبود نیروی چی دلایل دیگری از قبیل شرایط آب وهوایی نیزمی تواند داشته باشد. به عنوان مثال کمبود نیروی چی بدن انسان در زمستان بیشتر بوده که در نتیجه ورم مفاصل می تواند بسیار جدی تر مطرح باشد. کمبود نیروی چی همچنین می تواند به دلیل کار برای دوره های طولانی در نواحی مرطوب و یا در معرض سرما قرار گرفتن مفاصل باشد.

7- تنش

تنش شامل تنش روحی و جسمی می باشد که با یکدیگر مرتبط بوده و قابل جدا سازی نمی باشند.تنش های روحی و جسمی طولانی می تواند فشار بر روی مفاصل را تشدید نماید.به عنوان مثال برخی افراد خیلی عصبی می باشند و هنگام خواب دچار دندان قروچه می باشند که این موضوع می تواند منجر به ورم مفاصل در ناحیه آرواره ها و فک گردد.

اغلب تنش ها به دلیل اختلالات عاطفی است که مرتبط با واکنش های انسان در مواجهه با شرایط استرس زا  می باشد.بدین سبب ، یادگیری چگونگی تنظیم ذهن بخش مهمی از درمان ورم مفاصل می باشد.

آرامش ریشه طول عمر است و استرس ریشه تمام امراض است. ( ضرب المثل چینی )


انواع ماساژ مرتبط